mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

A ruha (is...) teszi!

2014. augusztus 06. - Gyökösi Attila

A minőségi munkaruhák védő- és ellenálló képességéről, vagy épp a tartósságukról és az ár/érték arányukról írtunk már, fogunk is még.  A mai posztunk inkább egy másik szempontot jár körbe, mégpedig kifejezetten a jó minőségű és mutatós munkaruhák presztízs-növelő értékét.

Blaklader_industry_2011-650.jpg

Azt alighanem mindenki beismeri, hogy ha kihívunk egy szerelőt, vagy pláne egy brigádot valamilyen otthoni munka elvégzésére, akkor bizony az első benyomás sokat számít. Hogy az autóból kiszálló, vagy az ajtó kinyitása után megpillantott munkást elfogadjuk-e szakemberként, a továbbiakban profiként tekintünk-e rá, az gyakorlatilag az első pillanatban eldől. Márpedig ilyenkor még általában semmit nem tudunk az emberünkről, pusztán a külalak, a megjelenés, vagyis végső soron a ruházat, ami alapján ítélünk. Ez az ítélet persze a későbbi munkavégzés során változhat, de az első benyomás azért a későbbieket is befolyásolja, hiszen egy általunk profinak gondolt embert (pontosabban az általa végzett munkát) eleve kevesebb kritikával szemléljük.

Egy márkaszerviz szerelőjét, egy jónevű szolgáltató cég, üzlethálózat egyenruhás alkalmazottját, vagy épp az USA hadseregének egy katonáját épp ezért vagyunk hajlamosak eleve profinak elfogadni.

És itt jön a következő, az előzőből eredeztethető dolog:

Egy ilyen, szemre, ruházatra is profi szakembernek szívesebben fizetünk, akár többet is, mint egy átlagos, szedett-vedett ruházatú kollégájának. Erre is számtalan példát találhatunk a saját életünkben, bizonyos, ha azt tapasztaljuk, a velünk szemben álló munkás ad magára, láthatóan jó minőségű munkaruházatot használ, akkor tudat alatt, önkéntelenül is magasabb munkadíjat tartunk elfogadhatónak. Bennünk lesz, hogy a jó minőségű ruházat igényességet feltételez, és ez vélhetően a szakember munkáját is jellemzi.

Tehát amikor munkavállalóként, vagy pláne több alkalmazott ruházatáért felelős vezetőként az aktuális munka- és védőruha beszerzésen töprengünk, mindenképp hasznos, ha ezt a szempontot is figyelembe vesszük.  Elsőre furán hangozhat, de megtörténhet, hogy ha egy jónevű gyártó jó minőségű és mutatós termékeit választjuk, akkor ez a lépés gyakorlatilag be is hozza a ruházat árát, hiszen a fent vázolt szempontok alapján pusztán e miatt is többet tudunk kérni az általunk végzett munkáért, szolgáltatásért. Márpedig egy jó ruha soká bírja, tehát ha csak pár forinttal tudjuk emelni a munkadíjainkat, már ebből is összejön egy-két év alatt a következő garnitúra ruházat ára. És innentől kezdve gyakorlatilag ingyen öltözködünk…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr546580227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása