mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

Tél. Sport. Kesztyű.

2014. november 02. - Gyökösi Attila

Bizony, nyakunkon a tél, és ez sokaknak egyet jelent a téli sportszezon kezdetével. Ez pedig valóban az a tevékenység, ahol igazán speciális ruházatra van szükség. A külső hideg ugye adott, az intenzív mozgás viszont sok verejtéket és hőt termel a ruházaton belül, ezek közös nevezőre hozása pedig nem mindig egyszerű.

A modern sport- és ezen belül különösen a síruházat persze felkészült ezekre a kihívásokra. A sokrétegű, ravasz szellőző membránokkal ellátott anyagok minden korábbinál könnyebb és vékonyabb, mégis kellően meleg és erős ruházatok készítését teszik lehetővé. Nincs ez másként persze a profi munkaruhák esetében sem, azonban az kétségtelen, hogy a legtöbb munkaruházat azért nem kifejezetten a téli sportok intenzív mozgásvilágára lett kifejlesztve.

2238-6.jpg

Azonban ezen a területen is vannak kivételek.

Ilyen lehet például a kesztyűk kérdése. A Blaklader választékában nagy számú kesztyű található, ezek között több kifejezetten téli modell is. Az alábbiakban egy olyan modellt mutatunk be, amely több tulajdonsága okán is érdekes lehet a téli sportok szerelmesei számára is.

Ez pedig a Blaklader 2238 modellje.

2238-5.jpg

Ez bizony egy igazi nagyágyú a kesztyűink között. Az alapanyag válogatott, magas minőségű, ellenálló de mégis puha szarvasbőr. A kézhát a már ismert WABTECH anyagból készül, amely speciális membránjainak köszönhetően a keletkező párát képes kiengedni, ugyanakkor víz- és szélálló. A kesztyű bélése a 3M Thinsulate anyagából készül.

Ez a kesztyű egyesíti egy síkesztyű melegét és kényelmét a BLAKLADER munkakesztyű tartósságával és teljesítményével. A több rétegű felépítésnek köszönhetően garantáltan vízálló és szélvédő.

A kézfejeknél 5mm vastag EVA anyagú protektor borítás található (ez az anyag van a modern cipők talpában is mint rezgés- és ütéscsillapító) amely kitűnő védelmet és tartósságot biztosít.

2238-1.jpg

Ez a modell kiválóan megfelel téli extrém sportokhoz. A Thinsulate hőszigetelés a kezet melegen tartja akár rendkívüli hidegben is, ugyanakkor a kesztyűt nem teszi használhatatlanul vastaggá és érzéketlenné. A gyártó külön figyelmet fordított erre, a tenyér és az ujjak belső oldala puhább anyagú, hogy kellően könnyen mozoghassunk és megfelelő visszajelzéseket kapjunk, a külső részek viszont ellenállóak, akár az időjárás, akár bármilyen mechanikai hatással szemben. A tenyér varrásai mindenhol duplák, garantálva, hogy bármilyen igénybevételt elviseljenek.

2238-4.jpg

A hosszú szárú kézelő biztonságos tépőzáras zárással készül, a csuklópánt pedig állítható, hogy a megfelelő mértékben zárjon és szigeteljen. A kesztyű kézmeleg vízben mosható is, a mosástól tulajdonságait nem veszti el. Mindemellett a fekete-sárga színösszeállítás mutatós is, ráadásul elég feltűnő, az esetleg elhagyott kesztyű viszonylag jól észrevehető lesz a fehér havon.

Természetesen nem csak ez a modellünk lehet alkalmas különböző szabadidős tevékenységekhez. A következő posztunkban egy könnyebb, de szintén hideg időre ajánlott modellt veszünk górcső alá.

2238-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr876858095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása