mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

Farmer és világvége...

2014. december 02. - Gyökösi Attila

Kezdetben volt a farmernadrág. Meg persze a farmerdzseki. Ezek anno, mint a strapabíró és célszerű ruházat megtestesítői szerepeltek a köztudatban. (Írtam erről már én is a facebook-on meg blogposztban is.) Akkoriban mindenféle macsó körítés is tartozott a farmerviselethez, fegyverek, lovak, zord természet, és hasonlók...

john_wayne_9.jpg

Aztán persze idővel ez (-is) megváltozott. A farmer viselet elfogadottá vált, mindenki ilyet akart hordani. És olcsón, ha lehet. Az ipar persze reagált, de a megnövekedett és megváltozott igények persze oda vezettek, hogy az eredeti tulajdonságok közül néhányat el kellett dobni. Ilyen volt például a tartósság és a strapabírás. Valamit valamiért, mint tudjuk.  

travolta.jpg

A pár éve divatba jött, előre koptatott, majd később a különböző szakadásokkal  rendelkező ruhadarabok ugyan mint az aktuális divat lettek tálalva, de valójában persze arról volt szó, hogy az újabb farmerruházatok nagy része bizony gyalázatos minőségű, nagyon hamar elvásik, elszakad. A divatipar persze rutinos, jó érzéssel mozdult abba az irányba, hogy - ügyes marketinggel - sokkal jobb ezt az elvásott állapotot egyfajta vágyott, divatos dologgá tenni, mint azzal szembesíteni a vásárlókat, hogy a néhány hónapja vett farmernadrágjuk bizony ilyen hamar lyukas törlőronggyá vált.

abercrombie_szakadt_farmer.jpg

Hiába, a világ csupa fejlődés.

Azonban mi történjen azon kevesekkel, akik azt gondolják, hogy egy ruhadarab akkor jó, ha sokáig, és minél sértetlenebb állapotban hordható marad? Mert vannak ilyenek. Itt a blogon persze már ajánlottunk számukra ruhadarabokat, és fogunk is még. A nadrágok terén nincs is ok aggodalomra, hiszen klasszikus stílusú, Cordura-denim anyagú, valóban mindent kibíró nadrág eddig is elérhető volt. Hanem a hasonlóan örökéletű farmerdzseki beszerzése eddig gondot jelentett.

Azonban épp most került a kezünkbe a Blaklader jövő évi új modelljeit bemutató kiadványa, amelyikben megtaláltuk az eddig bizony sok álmatlan éjszakát okozó kérdésre a megoldást! A Blaklader megalkotta a már bemutatott X1900 ’Urban Trouser’ nadrágmodelljéhez minden szempontból tökéletesen illő Cordura-denim kombinált anyagú, szintén az  X1900 sorozatba tartozó dzsekijét. Az élettartam itt is az örökkévalóság + 1 év időtartamot célozza meg.

farmerdzseki.jpg

Ennek a  4059 cikkszámú darabnak a nadrágnál már megismert és bevált  ’1140’ összetételű alapanyaga van. Ez 88% gyapjú, 12% Cordura szálat jelent.

A dzseki nem vékony, viszont a 375g/m2 anyag simán kibírja, ha mondjuk egy szóváltást követően mi maradunk alul, és a győztes egy ló után kötve vontat pár száz métert egy köves sivatagban. Ugyanakkor persze a szabás és a varrás minősége kellően profi ahhoz, hogy ha pár jelenettel később elégtételt kívánunk venni, akkor (előtte leporolva a sivatagi homokot) kellően férfias és elegáns hátteret biztosítson az igazságtételünkhöz.

A dzseki csak jövő év elejétől lesz elérhető, ezért a pontos ára még nem ismert. Azonban ennek túl nagy jelentősége talán nincs is. Az X1900 nadrág minősége már sokszor bizonyított, az ugyanebből az anyagból készült dzseki igazából bármit megérhet. És nem csak akkor, ha hajlamosak vagyunk köves sivatagokban szóváltásba bocsátkozni mindenféle 'rosszarcú' mexikóiakkal.

image00313.png

A helyzet az, hogy – mint itt a blogon már számtalanszor utaltunk rá – a világ előbb-utóbb elég kényelmetlen hellyé fog válni. Hogy erről zombik, godzilla, vagy szimplán egy regionális atomháború tehet, a mi szempontunkból szinte mindegy lesz. Az biztos, hogy a túlélés egyik záloga a valóban mindent kibíró ruhadarabok viselése lesz. A divatos plázák butikjaiból származó tarka rongyok hamar lefoszlanak a túlélőkről, akik röviddel ezután már csak mint lemerült i-phone-okat markoló csontvázak szegélyezik majd az egykori utakat.

Azonban eddigre a valódi ruházatot hordó, okosmobil helyett kisbaltát és fűrészt maguknál tartó kevesek már neki is álltak az új városok építésének…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr526953183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása