mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

Az igazán fontos dolgok néha nincsenek szem előtt...

2015. január 16. - Gyökösi Attila

A cím kicsit talán filozofikusnak tűnik, de valójában a ruházathoz kapcsolódik ez is. Mégpedig az alsó ruházathoz, vagyis az 'aláöltözethez'. Bár a modern nadrágok és kabátok tényleg fantasztikus hőszigeteléssel és páraelvezetéssel rendelkeznek, de azért a valóban jó teljesítmény és használati komfort eléréséhez fontos a megfelelően réteges öltözködés. Ennek pedig első és legfontosabb eleme a kívánalmaknak megfelelő aláöltözet. Ezek általában egy hosszú szárú testhezálló nadrágból és egy hosszú ujjú felsőből álló szettek. A Blaklader választékában korábban is elérhetőek voltak a különböző igényekre és igénybevételekre tervezett ilyen ruházatok, azonban a tavalyi év végétől új, egységes sorozatba kerültek ezek a termékek. Ezzel egy időben több új darab is került a választékba. 

1200x482_underwear-concept_original.jpg

Mint a képen látható, mostantól öt kategóriában elérhetőek ezek a modellek. A rögtön feltűnő eltérés a külső hőmérséklet amelyben az adott darab optimálisan teljesít. Persze a különbség nem csak ebben van.

XWARM - Ez a leghidegebb időjáráshoz ajánlott modell. Kevertszálas, 70% gyapjú (merinó) és 30% polipropilén szálból áll a felhasznált alapanyag. A ruha -20 fok alatti külső hőmérsékleteknél érzi igazán elemében magát. Az ilyen hidegben szükséges ruhákba persze egy pillanat alatt bele is lehet izzadni, épp ezért ez a sorozat a bőrön keletkező pára és izzadtság extrém gyors elvezetéséről is gondoskodik, mindig biztosítja a száraz és meleg viseletet.

WARM (EXOWARM) - Ez a következő fokozat, ez a modell -30 fok alatt már nem ajánlott. Szerencsére nálunk még ez is túlzott értéknek tűnik. Itt több változatot is találunk, akad kevertszálas (50-50%-ban) és tisztán merinó gyapjúból készült (EXOWARM) modell is. Ezek a modellek szinte végtelen felhasználási területre alkalmasak lehetnek, a -5 és -30 fok közé eső tartomány igazából épp a mi teleinkre való. 

SAFE (EXOSAFE) - Ez a sorozat a biztonságra is odafigyel, a Multinorm EXOSAFE aláöltözetek többek között lángállóak és antisztatikusak. Anyaguk különleges szálkeverék, modakryl, gyapjú és antisztatikus szálakat is tartalmaz. Főképp azoknál a munkaköröknél ajánlott a használatuk, ahol az előírások miatt szükséges a megfelelő osztályokba sorolt védőruházat.

LIGHT (EXOLIGHT) - A 'könnyű' sorozat igazából már az átmeneti időszakra való, épp arra, amilyen például a mostani telünk. +10 és -10 fok között ideális a használata. 100% poliészterszálból készülnek, azonban a test tökéletes szárazon tartását itt is kiemelt fontosságúnak tartotta a gyártó.

DRY (EXODRY) - Ennek a sorozatnak is meglehetősen egyedi az alapanyaga. A 55% poliésztert, 38% poliamidot és 7% elasztánt tartalmazó alapanyag a pólóknál már említett antibakteriális bambusz szálakat is tartalmaz, ezáltal megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását. Ez a ruházat kiemelkedő módon elasztikus, megfelelő hőmérsékletet biztosít, ugyanakkor szinte észre sem vesszük hogy rajtunk van. A speciális szálaknak köszönhetően aktív mozgás esetén is tökéletes a nedvesség elvezetése, a test szárazon marad. Ezen tulajdonságok elsőrangú aláöltözetté teszik sportolók számára is.

9d232d9d-b5ce-46e0-baba-1f472c65b061_1.jpg

ilyen például egy Exowarm felső

Ennyi tehát a gyors áttekintés az új Blaklader alsóruházatokról. A modellek általában külön felső és alsó részből állnak, amelyek külön is beszerezhetőek, de vannak modellek, ahol komplett szettként kerülnek forgalomba. Nem utolsó szempont, hogy az új modellek mutatósak is, bár önmagukban azért nem ajánljuk a használatukat, de az kétségtelen, hogy megfelelő testfelépítés (kevés háj, sok izom) esetén igazán jól mutathatunk bennük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr767080347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrDR800 2016.12.24. 17:33:56

Hát,használati véleményt a Warm tipusról szívesen olvasnék...
süti beállítások módosítása