mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

Télapó itt van...

2014. november 30. - Gyökösi Attila

A legutóbbi posztunk épp egy könnyebb lábbelit mutatott be. Azonban, így december elején talán mégsem a kis súly a legfontosabb tulajdonság, amikor aktuális cipőt vagy bakancsot keresünk. A most bemutatott modell kifejezetten a téli, latyakos és hideg időjárásra van kitalálva. Ráadásul, ha szépen kipucolva betesszük az ablakba, egész meglepő mennyiségű csokoládé és mandarin fér bele...

A konkrét modell, amiről ez a poszt szól, a Blaklader 2415 Thinsulate bakancsa. A Thinsulate márkanév rögtön 'le is lövi' a poént. Ez a bakancs bizony valóban hideg körülmények elviselésére született.

2415-1.jpg

A Thinsulate a 3M Corporation bejegyzett márkaneve, mely egyfajta varázsszóként szerepel az igazán hideg körülmények között hordható ruhadarabok leírásaiban. A márkanév egy olyan technológiát jelent, ahol minden korábbinál vékonyabb (mintegy 15 mikron vastagságú) szintetikus szálakból készítik az anyagot, amely még nedves állapotban is biztosítja a szükséges hőszigetelést. (A hagyományosan használt, természetes, és a korábbi szintetikus anyagok nedvesen - a víz jó hővezető képessége miatt - messze nem biztosították a szükséges hőszigetelő hatást.) Ezzel az új tulajdonsággal a Thinsulate a modern szintetikus textilipari fejlesztések egyik legelterjedtebb terméke immár 1979 óta. Ez a szó azóta szinte minden esetben feltűnik a minőségi téli ruhadarabokon, ahogy az itt bemutatott bakancson is. 

2415-3.jpg

Ez a magasított szárú téli bakancs mutatós és ellenálló marhabőr felsőrésszel rendelkezik, azonban a bélés Thinsulate anyagú, így az az ellenálló, de önmagában nem különösen hőszigetelő bőrrel egy valóban téli körülményekre tervezett bakancsot eredményez. A bélés a kényelmes és komfortos kialakítás mellett megkapta a Blakladernél megszokott polygiene antibakteriális kezelést is, amely a kellemetlen szagok megjelenését igen hatásosan késlelteti.

2415-2.jpg

A modell olaj és csúszásgátlós talppal készül, ami a TPU középtalpnak köszönhetően egyben rázkódáselnyelő tulajdonsággal is rendelkezik. A biztonságos használatot acél cipőorr és kevlárból készült talpátszúrás elleni védelem garantálja. A talp természetesen antisztatikus, teljesíti az EN ISO 20345 és az S3 CI SRC előírásokat.

2415-4.jpg

 

2415-5.jpg

A bakancs a gyártótól megszokott módon, kívül plusz kopásgátló védőréteget kapott a cipő első részén, de az egész talpkialakítás és a sarok rész is a bőr felsőrész fokozott védelmét szolgálja. A téli latyakos és nedves időjárás elviselésére a bőr felsőrész speciális kezelést kapott, tehát a bakancsban nem fog elázni a lábunk.

2415-7.jpg

2415-6.jpg

De ezek az adatok csak az alapot képezik egy Blaklader bakancs esetén. A lényeg itt is a fantasztikus minőségű kivitelezés. A ragasztások, a dupla varrások mind a hosszú távú, komoly igénybevételt jelentő alkalmazást biztosítják. A bakancs a cipőorr acél és gumi védelmétől, a fűző acélvezetőin át, a sarok fix tartását biztosító betétekig a célszerűség és a hosszú élettartam köré lett tervezve. Mindezt úgy, hogy kényelmes és komfortos viseletet biztosítson közben.

Szóval, nem mindennapi darab. Ráadásul mutatós is, szerintünk nincs az a télapó, aki ne lágyulna el egy ilyen bakancsot találva az ablakpárkányon. (Reméljük, azért magával nem viszi, a csodálatát a csokival és mandarinnal történő színültig töltésével fejezi ki.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr716946451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása