mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

Szoknyás pasik...

2014. augusztus 26. - Gyökösi Attila

...avagy dolgozzunk szoknyában! Jól olvastátok, szoknyában. Igen, férfiak vagyunk, de ennek az egészhez semmi köze. A szoknya ugyanis célszerű és jó! Dolgozni pedig még annál is jobb. Mindjárt meg is mutatjuk miért.

A klasszikus görög vagy más ókori katonák szoknyaviselete talán már kicsit a homályba vész. Az Odüsszeiát olvasva nemigen jut eszünkbe, hogy a benne szereplő hősök bizony szoknyában csatáztak. A modern kor férfi szoknyái inkább a skót viseletet juttatják a legtöbbünk eszébe. A skót csatos pléd, vagyis a tartan, majd az abból vagy 300 éve kialakuló igazi szoknya, vagyis a kilt, sokak számára ismerős ruhadarab. (Hegylakó? Megvan?) Az azonban biztos, hogy kevesen gondolnak arra, hogy ezeknek bizony létezik manapság is hordható és hordott, speciálisan munkára kifejlesztett változata is. (Közbevetés, hogy bár a skót kilt kialakulása körül sok a zűrzavar, de vannak nézetek, amelyek szerint ezek kifejezetten bányász- és munkaruhaként alakultak ki.)

A skandináv országokban komoly múltja van az igazán használható munkaruhák készítésének. Nem véletlen, hogy az itt bemutatandó munkaszoknyák is innen származnak.

A mai munkás szoknyák anyagukban inkább a farmernadrágokhoz állnak közel. A Blaklader munkás szoknyája a cég megítélése szerint is azoknak való, akik a bátrabb kategóriába tartoznak. Akiknek a célszerűség számít, és elegendő önbizalmuk van ahhoz, hogy ne érdekelje őket mint mondanak mások. A szoknya abszolút célszerű és modern darab. Két szögtartó zsebe az első zsebekből kihajtható. Természetesen van kalapácstartója, két vonalzózsebe, az egyik extra szerszámtartó zsebbel, a másik tolltartó zsebbel, és késtartóval ellátva. Van két hátsó zseb is. Plusz mobiltelefontartó zseb, átlátszó belépőkártyatartó zseb. Szélesített övbújtató. Mindez 100%-os természetes pamutszövetből.

Viselni leginkább egy robosztus bakanccsal célszerű. Nem árt ha jól kidolgozott vádlival rendelkezünk. Ha mindez társul némi használatból eredő kopással, netán némi por is van rajta, aligha találunk ennél macsóbb viseletet. Ha a felsőtestünk is megfelelően kidolgozott, és kerítünk egy 80 centis, 8-10 kiló súlyú kőtörő kalapácsot, ember nem lesz a városban, aki belénk mer kötni...

Szóval abszolút célszerű, korszerű, és meglehetősen szellős viselet mely a gyártó szerint "büszke és szabad érzést" biztosít. Alsónadrágot persze célszerű hordani hozzá...

Ha esetleg az utakon dolgozunk, vagy olyan helyen, ahol a láthatóság fontos, akkor sem maradunk szoknya nélkül. Ezek persze már nyilván vízhatlan és vízálló darabok.

Szóval, a szoknya rendkívül célszerű és mint látható, abszolút macsó viselet. A hordása a célszerűség mellett lehetőséget teremt arra, hogy megismerhessük barátaink, ismerőseink, szomszédaink előítéleteit. Hogy mennyire menő tud lenni egy szoknyás férfi munka közben, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy külön cég is alakult már, amelyik kizárólag szoknyás munkaerővel dolgozik:

http://www.meninkilts.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr626636695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása