mert a ruha nem csak divat...

Mindent kibíró ruhák

Favágónak lenni jó!

2015. január 26. - Gyökösi Attila

Az utóbbi időben szinte minden fontosabb netes, online újság és portál foglalkozott azzal az új trenddel, hogy az idei év divatja a favágó viselet lehet. Kockás ing, bakancs, szakáll... Ha beírjuk a keresőbe a 'metroszexuális, favágó' szavakat, rögtön tengernyi cikket tálal elénk a google.

lumberjack-feud2.jpg

A cikkek alapján ez a viselet a férfiasság új irányzata, ilyeneket írnak: "Kozmopolita favágók, lumberszexuális ex-metroszexuálisok, divathipszterek és trendvadászok. Tökéletes testű szuperkanok, extraférfias szakállal, lehetőleg kockásban, baltával, vagy anélkül. Hölgyeim, végre eljöttek értünk a favágószexuális hímek."

Hát, remek. Önmagában ez a folyamat persze talán nem akkora csapás. Ezen oldalnak és főképp az itt bemutatott ruháknak mindig is volt köze a favágókhoz. Hiszen ezek a ruhák épp nekik, és sok hasonló, kemény fizikai munkát végző, a célszerűséget a divat elé helyező felhasználónak készülnek. Most csak annyi történik, hogy ez egy-két évig divat lesz. Olyanok is elkezdik hordani, akik egyébként sosem jártak erdő környékén sem, és nemhogy fát nem tudnak vágni, de egy tűzifahasáb kettéhasítása is problémát okozna számukra. De mit szólnak ehhez az igazi favágók? Érezhetik, érezhetjük úgy, mindenféle jött-ment divatmajmok lopják épp el a mi életünkre jellemző külső elemeket, anélkül, hogy bármi közük lenne ahhoz az életmódhoz és ahhoz a világhoz, amiről ezek a külső elemek amúgy szólnak. Tudom is hogy így van, hiszen több profi favágó van a facebook ismerőseim között, és jelen poszthoz épp az ő méltatlankodó, vagy épp kicsit lesajnáló hozzászólásaik, - amelyeket az ilyen témájú cikkekhez kapcsolódva tettek - szolgáltatták az ötletet.

De oda se neki. Tudjuk, elmúlik majd ez is. A kockás hasú, modell-alkatú, a városból soha ki nem lépő férfiak szépen fésült szakálla egyszer csak átadja helyét a következő divatirányzatnak.

Mi pedig hordhatjuk tovább nyugalomban mindent kibíró ruházatainkat, növelhetjük tovább bozontos és forgácsos szakállunkat, és továbbra sem kell törődjünk azzal, hogy a való világban bizony az izmos felsőtesthez azért általában hozzá tartozik egy kis pocak is. 

the-budget-agreement-should-cut-federal-employee-pay-but-not-like-this.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkibir.blog.hu/api/trackback/id/tr837109551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.26. 13:22:37

Hehe, a sok kígyóvállú beöltözik hillbilly-nek :D

protézisesh 2015.01.26. 13:33:48

éppen azt akartam kérdezni, hogy aki 20 éve szakállas és farmerban-kockás ingben jár, az most mit csináljon?

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2015.01.26. 13:49:32

@protézisesh: Meghúzzuk magunk csendben egy sarokban, amíg elmúlik. (Én mondjuk megborotválkoztam.) De tarthatsz esetleg képzéseket is a kockásing és a szakáll viseléséről. :D

Arcade Macho 2015.01.26. 14:14:07

kockas flanel felsoresz, ami inkabb kabatkent funkcional mint ing, lasd kanadai idojaras :)

a ket kis hozzaszolonak is uzenem hogy nem valoszinu ez hogy kis hazankban lassun k ilyet pedig igazan hozhatnanak a brit turikba ilyet, de en akarhanyszor neztem eddig meg nem lattam, pedig kotelezo darab :)

Serrin 2015.01.26. 15:05:49

Én 10 éve ilyen ingeket hordok farmerral, de szakáll nélkül. Most majdnem divatos leszek, de nem sokáig, mert úgyis változik a divat. :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.26. 15:52:49

@Arcade Macho:

Szerintem a poszter erről beszél, nem a kockás széldzsekiről (lumberjack):

gearjunkie.com/images/19985.jpg

Arcade Macho 2015.01.26. 23:17:10

@beszélő majom: ok lehet, akkor csak sima kockas flanel ing, nem tudom azon mire izgulnak...
süti beállítások módosítása